De vrijwilligers

De vrijwilligers van het TSP onderhouden de lijn sinds 1992.

Sinds 1992 is een team van enthousiaste vrijwilligers bezig met het in orde brengen van de Bocq-lijn, die tientallen jaren verlaten was. Met geduld en volharding zijn ze erin geslaagd om de lijn geschikt te maken voor toeristische treinen.
Het struikgewas langs de lijn werd verwijderd en de hellingen werden opgekuist, duizenden dwarsliggers werden met mankracht vervangen, stenen muurtjes werden gemetseld, metalen brugdelen werden hersteld, enz.
In 1992 mocht de lijn slechts bereden worden aan maximaal 20 km/u , momenteel rijden de treinen in alle veiligheid aan 40 km/u! 
Het traject van 1992 wordt elk jaar met meerdere honderden meter uitgebreid.

Elke zondag van oktober tot juni wordt het struikgewas aangepakt en wordt het spoor onderhouden. Dit werk omvat het opruimen en reinigen van het vrije ruimteprofiel, alsook het maken van uitzichtpunten op de typische plaatsen langs de lijn. De spoorwerken bestaan hoofdzakelijk uit het vervangen van slechte dwarsliggers, het aanspannen van de bevestigingen, enz.

Als u met ons team wenst mee te werken, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons: 0477/989.123 of een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om de plaats van afspraak te kennen.

Facebook Group

 

 

Contacteer ons

 

 

Book Now