Quick Details
Een uitzonderlijke gastronomische ervaring: de lente Bocq Gourmand op de Chemin de Fer du Bocq
Kom genieten van een uitzonderlijke gastronomische ervaring aan boord van onze vintage trein!
Je reist door de prachtige Bocq-vallei terwijl je geniet van een gastronomische maaltijd in een restauratiewagon uit de jaren 1960 (verwarmde wagons).
Dienstregeling :
Zaterdag 4 mei 2024: vertrek om 12.30 uur.
Zondag 5 mei 2024: vertrek om 12.30 uur.
-
Na een persoonlijk onthaal in het station van Spontin
- op zaterdag tussen 11.30 u en 12.00 u
op zondag tussen 12.00 u en 12.30 u
vertrekt de BOCQ GOURMAND DE PRINTEMPS langs een van de meest pittoreske routes van België door het hart van de Bocq-vallei (reistijd: ongeveer 3 uur).
Er zijn verschillende stops onderweg.
Tijdens de reis wordt een gastronomische 3-gangenmaaltijd geserveerd.
Opmerking: de trein is verwarmd, dus je loopt geen risico om het koud te krijgen!
PRAKTISCHE INFORMATIE :
- Vertrek- en aankomstpunt: het vertrek en de aankomst van de trein zijn in het station van Spontin (Chaussée de Dinant, 3 in 5530 Spontin), zie ook onze rubriek “Contact”. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor het station.
- Type treinen: uw reis wordt gemaakt in de trein die normaal gesproken als volgt is samengesteld:
MITROPA restaurant rijtuig
HALBERTSTADT bar rijtuig
worden de wagens getrokken door de locomotieven 5205 en 5183 - WC: behalve onze restauratiewagen zijn onze treinen niet uitgerust met WC. Er zijn echter toiletten beschikbaar in het station.
- Toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit (PBM): Onze treinen dateren uit de jaren 1930 tot 1960, toen de toegang tot vervoer voor PBM nog niet zo ontwikkeld was als nu. Toch hebben we op de meeste van onze treinen mobiele oprijplaten geïnstalleerd. Als u problemen heeft, neem dan contact met ons op
- Huisdiervriendelijk: Honden mogen gratis en aangelijnd mee in onze treinen.
- Reistijd: De reis (met commentaar) duurt ongeveer 3uren. Vanaf het station van Spontin gaat de trein naar Ciney (halte voor het station van Ciney), keert terug naar Spontin en gaat naar Yvoir (halte Bauche) en keert terug naar Spontin. Het diagram van de lijn wordt hier getoond
- Lijn 128 en de Chemin de Fer du Bocq: informatie over lijn 128 vindt u hier. Lijn 128 wordt beheerd door de vzw “Patrimoine Ferroviaire et Tourisme”, die volledig uit vrijwilligers (en 1 werknemer) bestaat. U kunt het leven van de vereniging volgen op onze blog.
- Uw reservering: binnen de grenzen van onze algemene voorwaarden kunt u uw reservering zelf online wijzigen en annuleren of door contact met ons op te nemen per mail.
- op zaterdag tussen 11.30 u en 12.00 u
-
Menu voor zaterdag 4 mei 2024.
Crémant de Loire rosé en voorgerecht
(Crémant de Loire rosé et mise en bouche)
***
Warme gevogeltesalade met frambozenazijn, foie gras en Parmezaanschilfers, chiffonade van parmaham
(Salade de volaille tiède au vinaigre de framboises, copeaux de foie gras et parmesan, chiffonnade de jambon de Parme)
****
Geroosterde opgerolde kip, sesamzaad, sjalottensaus, groenten en gratin dauphinois
(Enroulé de poularde rôti, graine de sésame, sauce à l’échalote, légumes et gratin dauphinois)
****
Crème van soezendeeg gevuld
(Choux farcis crème pâtissière)
# * # * # * # * # * # * # * # * # * # * # * # * # * # * # * # * # * # * # * # * # * # * # * # * # *
Menu voor zondag 5 mei 2024.
Crémant de Loire rosé en voorgerecht
(Crémant de Loire rosé et mise en bouche)
***
Tongravioli en gepocheerde garnalen, lichte room met babygroenten en visbouillon
(Ravioles de sole et crevettes pochées, crème allégée aux petits légumes et bouillon de poissons)
****
Gevulde kalfsballotine, mosterd- (Bister) en honingsaus, peterselietomaat, prinsessenbroodje, aardappel- en kaasgratin
(Ballotine de veau farcie, sauce moutarde (Bister) et miel, tomate en persillade, roulé princesses, gratin de pdt au fromage)
****
Chocolade custard taartje, mini hoorntje van banketbakkersroom
(Tartelette chocolat crème anglaise, mini cornet crème pâtissière)
-
- Rondleiding door de Bocq-vallei in een verwarmd restauratierijtuig;
- Service aan boord door gekwalificeerd personeel;
- Kwaliteitsvol 3-gangen menu. Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijd (aperitief, wijn en water) en koffie.
- Opmerking: andere dranken (cola en andere frisdranken, bier, enz.) worden aangerekend aan de gebruikelijke prijzen.
- Rondleiding door de Bocq-vallei in een verwarmd restauratierijtuig;
-
- Evenement alleen op reservering
- Vanwege de opstelling van onze restaurantwagon zijn de inschrijvingen voornamelijk voor groepen van 2 of veelvouden van 2 deelnemers.
- Voor bepaalde tafels kunnen er 2 aparte inschrijvingen zijn (4 plaatsen per tafel).
- Het aantal deelnemers is minimaal 28 en maximaal 42 (als er minder dan 28 deelnemers zijn, behouden we ons het recht voor om de excursie te annuleren en reeds gemaakte inschrijvingen terug te betalen).
- Afhankelijk van de werkzaamheden die momenteel worden uitgevoerd aan de spoorlijn van de Chemin de Fer du Bocq, kan het traject worden aangepast zonder de totale duur van de reis of de service te wijzigen.